Αριθ. Πρωτ : 2931                                                                                  Αθήνα: 19.10.2018
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                               Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

IMG 0749

 

IMG 20181017 145407

IMG 20181017 160132

 

IMG 20181017 1719591

Θέμα: « Ενημέρωση μελών »

    Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
    αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας παραβρέθηκε στην Αθήνα το προηγούμενο τριήμερο για τα εργασιακά ζητήματα, που αφορούν τον κλάδο μας, όπου και έγιναν διάφορες συναντήσεις για τα θέματα των συναδέλφων συμβασιούχων, των εναπομεινάντων ΠΠΥ και των πρώην τριετών.
     Συναντηθήκαμε με τον κο Αρχηγό του ΠΣ, και του θέσαμε τα φλέγοντα θέματα, που απασχολούν το κλάδο μας και αυτός από την μεριά του μας είπε, ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι χρήσιμο κομμάτι του ΠΣ λόγω της πολυετούς εμπειρίας τους και ότι έχει εισηγηθεί και την πρόσληψη και νέων συμβασιούχων και όσον αφορά αυτό αλλά και το χρόνιο πρόβλημα της 12μηνης απασχόλησης τους σε πρόληψη και καταστολή είναι θέμα καθαρά οικονομικό.
    Ως προς τους εναπομείναντες ΠΠΥ μας είπε, ότι η εναρμόνιση του πλήρους ωραρίου είναι άλλη μια παθογένεια, που χρίζει επιλύσεως, και επιπροσθέτως η επίλυση της τον ενισχύει επιχειρησιακά αποδεχόμενος το πάγιο αίτημα μας αλλά και αυτό όπως και το προηγούμενο είναι καθαρά πολιτικό- οικονομικό θέμα.
    Όσον αφορά τους πρώην τριετείς υπάρχει μια σειρά εκκρεμοτήτων λόγω της αντιπυρικής περιόδου και της γνωστής καταστάσεως. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει χρήματα και όπου χρειάζονται νομοθετικές ενέργειες ,αυτές θα γίνουν.
    Επιπροσθέτως στο εν λόγω τριήμερο συναντηθήκαμε με κυβερνητικούς παράγοντες και τους ζητήσαμε να είναι αρωγοί μας και από την μεριά τους να κάνουν τα δέοντα, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την 12μηνη απασχόληση σε πρόληψη και καταστολή των συμβασιούχων συναδέλφων και το πλήρες ωράριο των εναπομεινάντων ΠΠΥ, ώστε να κλείσουν δύο μεγάλες παθογένειες του Πυροσβεστικού Σώματος.
    Και τέλος είχαμε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, που ασχολούνται εξειδικευμένα με οικονομικά θέματα, όπου τους τεκμηριώσαμε το πόσο χρήσιμη είναι η 12μηνη απασχόληση των συμβασιούχων πάνω στην πρόληψη και καταστολή και την αναγκαιότητα του πλήρους ωραρίου των εναπομεινάντων ΠΠΥ.
    Επίσης κάποια προγραμματισμένα ραντεβού αναβλήθηκαν λόγω των τρεχόντων πολιτικών εξελίξεων και παραμένουμε σε αναμονή.

                                                               Με εκτίμηση,
                                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                  Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun